61. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı kazanan belli oldu

Mayıs 12, 2015

61. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı kazanan belli oldu

sait-faik-sezon-boyunca-anilacakYazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları işbirliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 61.’si sahibini buldu. Bora Abdo, “Bizi Çağanoz Diye Biri Öldürdü-Beni Unutma Dörtlemesi 1” adlı kitabıyla ödüle layık görüldü.

Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanan Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan Sait Faik Hikâye Armağanı Jürisi, ödül gerekçesini şöyle açıkladı: “Yenilikçi tutumu ve çok katmanlı anlatımıyla sıradışı bir öykü evreni kurmaktaki başarısı nedeniyle, 61. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Bora Abdo’nun Bizi Çağanoz Diye Biri Öldürdü-Beni Unutma Dörtlemesi 1 adlı kitabına oy birliğiyle verilmiştir.”

1955’te Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964’ten itibaren Darüşşafaka Cemiyetince veriliyor. Sait Faik’in vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikâyeyi seçerek “Sait Faik ve Makbule Abasıyanık Hikâye Mükâfatı”nı veriyor.

Bora Abdo hakkında

1977 yılında İstanbul’da doğdu. 1995-1997 yılları arasında çeşitli dergilerde öyküleri yayımlandı. 1997-2009 yılları arasında yazmadı. 2009 yılında yeniden öykülerine geri döndü. 2012 yılında Karakış Üçlemesi’nin ilki olarak yayımlanan “Öteki Kışın Kitabı” 2013 Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer görüldü.

edebiyathaber.net (12 Mayıs 2015)

Yorum yapın