54. Kütüphane Haftası’nda söyleşi ve gösterim

Mart 20, 2018

54. Kütüphane Haftası’nda söyleşi ve gösterim

SALT’ın 54. Kütüphane Haftası paralelinde hazırladığı program, kütüphanelerin dijital çağdaki dönüşümüne odaklı bir söyleşi ile The Last Bookshop of the World [Dünyanın Son Kitabevi] (2017) belgesel filminin gösteriminden oluşuyor. Dört edebiyatseverin “dünyanın son kitabevini” kurmak amacıyla birlikte çıktığı yolculuğun hikâyesini anlatan belgesel, Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

Söyleşi: Sezin Romi ve Işıl İlknur Sert

Kütüphanelerin Dönüşümü

27 Mart, 19.00

SALT Galata, Atölye II-III

Dijital teknolojilerin gelişimi, çeşitli belge ve kaynaklara çevrimiçi erişim kolaylığı ve e-yayıncılık kütüphanelerin dönüşümünde nasıl bir rol oynuyor? SALT Araştırma ve Programlar’dan Sezin Romi ve İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden Işıl İlknur Sert’in katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşide bu sürece odaklanılacak. Kütüphanelerdeki yeni mekân tasarımları ve kullanıcı hizmetlerinin yanı sıra kütüphane 4.0 ilkeleri ile ilişkili kavramlar çeşitli örnekler üzerinden değerlendirilecek.

Gösterim: The Last Bookshop of the World [Dünyanın Son Kitabevi] (2017)

29 Mart, 19.00

SALT Galata, Oditoryum

Yönetmen: Rax Rinnekangas

86 dakika

Almanca, Fince, Fransızca, İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Avrupa’nın farklı ülkelerinden dört kitapsever, çeşitli dillerde kaleme alınmış zengin bir edebiyat seçkisini yerleştirebilecekleri bir kitabevi kurmaya karar verir ve İspanya’nın çöllerine doğru yola çıkar. Bu değerli kitapların kentleşme ve teknolojinin olumsuz etkilerinden ancak uzak diyarlarda korunabileceği inancıyla işe koyulurlar. Birbirlerini daha yakından tanımalarına imkân veren bu yolculuk, sevdikleri pek çok eseri yeniden keşfetmelerini de sağlayacaktır. Türkiye’deki ilk gösterimi SALT Galata’da gerçekleştirilecek The Last Bookshop of the World [Dünyanın Son Kitabevi] (2017), okuma tutkusunda ortaklaşan bu dört insanın hikâyesine odaklanırken bağımsız kitabevlerinin karşı karşıya kaldığı güçlüklere de dikkati çekiyor.

Bu gösterim, SALT’ın 54. Kütüphane Haftası paralelinde hazırladığı program kapsamında gerçekleştirilmekte. Katılım ücretsizdir. Rezervasyon yapılmamakta.

edebiyathaber.net (20 Mart 2018)

Yorum yapın