49.Kütüphane Haftası Kutlanıyor: “Kütüphanelerle Değişin Gelişin Özgürleşin!”

Mart 22, 2013

49.Kütüphane Haftası Kutlanıyor: “Kütüphanelerle Değişin Gelişin Özgürleşin!”

25–31 Mart 2013 tarihleri arasında 49. su kutlanacak olan ‘Kütüphane Haftası’nın bu yılki İstanbul teması “Kütüphanelerle değişin, gelişin, özgürleşin!” Hafta boyunca İstanbul’un tüm ilçelerinde pek çok kütüphane çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor, kitap ve kütüphane dostlarıyla buluşuyor.

49. Kütüphane Haftası, birbirinden ilginç etkinlik ve buluşmalara sahne olacak. Etkinliklerin merkezinde ise kütüphanelerle birlikte kütüphane çalışanları ve varlık sebepleri olan okuyucu ve kullanıcıları da yer alıyor. Bu yılki geliştirilen slogan ise bu yönelişi ifade ediyor : “Kütüphanelerle değişin, gelişin özgürleşin!” Kütüphaneleri keşfeden bireylerin kendilerinde şahit oldukları değişim, gelişim ve özgürleşme sürecine vurgu yapan ve bunun toplumsal gelişmeye etkisini öngören birçok etkinlik katılımcıları bekliyor.

Haftanın ilk etkinliği 24 Mart 2013 Pazar günü saat 15.00’de Tünel Meydanı’ndan başlayacak olan Kütüphane Haftası Açılış Yürüyüşü olacak. İstanbul’daki kütüphanecilerin okuyucuları ile birlikte olacağı bu yürüyüşte, çocuklar da en sevdikleri kitap kahramanlarının kostümleriyle olarak yürüyüşe renk katacaklar. Yürüyüş süresince İstiklal Caddesi’ndeki Nostaljik Tramvay’da ise, hafta temasına uygun drama gösterileri ve canlandırmalar yer alacak.

2011 yılından beri gerçekleştirilen ve kentin birçok semtinde halkın erişimine yönelik “Geceleyin Kütüphane” uygulaması ise bu yıl ki kutlamaların en renkli etkinliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. İstanbul’daki birçok belediye ve halk kütüphanelerinin katılımıyla yürütülecek “Geceleyin Kütüphane” etkinliğinde; hafta boyunca  İstanbul’ daki  kütüphanelerin saat 22.00’ye kadar açık tutularak halka yönelik etkinlikler düzenlenmesi ve İstanbul halkının kütüphaneleri keşfetmeleri için önemli bir fırsat sunulması amaçlanıyor.

Hafta boyunca birçok farklı mekânda gerçekleştirilecek kültür ve sanat etkinlikleri de kutlama programını daha bütünsel hale getiriyor. Bu kapsamda İstanbul genelinde, ülkemizden ve yurtdışından; yazar, akademisyen, sanatçıların katılacağı konferans, panel, sergi, gibi onlarca etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinlik programını görmek için tıklayınız>>>

edebiyathaber.net (22 Mart 2013)

Yorum yapın