45 yaşını devirenlere rehber kitap: “45’ten Sonra”

Kasım 1, 2016

45 yaşını devirenlere rehber kitap: “45’ten Sonra”

KAPAK TURGUT.inddProf. Yavuz Yörükoğlu‘nun “45’ten Sonra” adlı kitabı, Hayykitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Orta yaşa adım atanlar için yol haritası ve genç kalmanın sırları! Yaşlanmayı yavaşlatıp, diri ve dinç kalmanın formülleri bu kitapta…

20-30’lu yaşlarınızdaki enerjiniz kalmamış, seks eskisi gibi fırtınalı değil, motorda, kaportada ufak tefek arızalar başlamış… İşin doğrusu, yaşlanmaya ve ölüme çare yok. Ebedi gençliğin de maalesef iksiri yok! Ama gençlik enerjisinin eksikliğini deneyimli olgunluğunuzla kapatabiliyorsunuz. Daha az enerji ile daha kaliteli işler başarabiliyorsunuz. Evet, avantajlarınızı tanıyıp kullanarak önünüzdeki harika yılları en iyi şekilde değerlendirmek elinizde!

Doğru beslenme ve aktif bir yaşam tarzı ile ömrü uzatmak ve yaşadığınız hayatı çok daha kaliteli hale getirmek mümkün. Yaşlanma sürecini yavaşlatabilir, bedeninizi diri ve dinç, görüntünüzü sağlıklı ve genç tutabilir, yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Yaşam tarzınız, 65 yaşında tenis oynamak ile koroner bypass ameliyatı olmak arasındaki farkı belirler.

Bu kitapta usta bir kalp-damar cerrahıyla sohbet kıvamında, konunun ciddiyetini vurgulamak için yer yer biraz ‘haşin’ yazılmış hayatın gerçeklerini bulacaksınız. Bir anlamda orta yaşa ‘ince ayar’ çekme operasyonu…

Delikanlılar için harbi bir kılavuz! Tadından yenmez bir gençlik iksiri! Uygulaması kolay bir yol haritası!

Kitaptan: Orta Yaş Testi!

  • Gazeteyi ‘kol mesafesinde’ okuyorsanız ‘orta yaşlısınız’ (cebinizde iki gözlükle dolaşıverin, onun da bir karizması var!)
  • Yüksek sesli müzik sizi rahatsız etmeye başlıyorsa ‘orta yaşlısınız’.
  • Bazı yiyecekler ‘dokunuyorsa’ ‘orta yaşlısınız’.
  • Klima dokunuyorsa ‘orta yaşlısınız.’
  • 20-30 senedir aramadığınız tanıdıklarınızla ‘facebook’ta arkadaş oluyorsanız ‘orta yaşlısınız’.
  • Sebepsiz yere oranız buranız ağrıyorsa ‘orta yaşlısınız’.
  • “Bizim zamanımızda…” demeye başladıysanız ‘orta yaşlısınız’.
  • Yemekten sonra ‘ağırlık çöküyorsa’ ‘orta yaşlısınız’.
  • Aynaya baktığınızda anne veya babanıza benzemeye başladığınızı düşünüyorsanız ‘orta yaşlısınız’.
  • Arabaya binerken veya inerken “Inghh” sesi çıkarıyorsanız ‘orta yaşlısınız’.
  • Seks angarya gelmeye başlıyorsa feci şekilde ‘orta yaşlısınız’.
  • Cereyanda kaldığınızda hasta oluyorsanız ‘orta yaşlısınız’ (cereyan kelimesini biliyorsanız zaten orta yaşlısınız!).
  • Eteğiniz sıyrıldığında (frikik verdiğinizde!) kimse bakmıyorsa ‘orta yaşlısınız’.
  • Anılarınızı anlatmaya başladıysanız ‘orta yaşlısınız’.
  • “Huzur aşktan daha önemli” diye düşünüyorsanız ‘orta yaşlısınız’.

Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu

1955 yılında Ankara’da doğdu. Ülkemizin ünlü bilim adamlarından, Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı rahmetli Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu’nun oğludur.

Çocukluk yılları ve ilkokulun ilk 3 senesi ABD’de geçti. İlkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji’nde okuyarak bitirdi.

1979 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Kalp-Damar Cerrahisi Bölümü’nde tamamladı.

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1 yıl İngiltere’de Cambridge Üniversitesi, Papworth Hospital’da, 2 yıl da Londra St. Thomas Hastanesi’nde çalıştı. Yurda dönüşünde SSK Ankara Hastanesi’nde şef muavini ve şef olarak çalıştı. 1984 yılında Doçent oldu. SSK Etlik İhtisas Hastanesi’nde kurucu Başhekim olarak görev aldı. 1998 yılında ABD Alabama Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

Yurda dönüşünde mesleğine özel sektörde devam etti. 2005 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi ABD kurucu kadrosunda yer aldı, 2006 yılında Profesör oldu, 7 yıl bu üniversitede öğretim üyesi olarak görev aldı. Yörükoğlu, halen serbest çalışmaktadır.

Prof. Yörükoğlu’nun 60’ın üzerinde yayınlanmış bilimsel çalışması ve 2015 yılında Hayykitap tarafından yayımlanmış 30 Günde 10 Yıl adlı bir kitabı bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (1 Kasım 2016)

Yorum yapın