4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı 5 Mayıs’ta başlıyor

Nisan 4, 2015

4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı 5 Mayıs’ta başlıyor

 4_malatya_anadolu_kitap_fuari_5_mayis_da_h657_a7aa04. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı 5-10 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile beraber kameralar karşına geçen Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın, bu yıl fuar alanını yüzde elli oranında artırarak 9 bin metrekareye çıkardıklarını belirtti.

Tunus, Katar, Azerbaycan ve İran’dan yazarların katılacağı kitap fuarına Bosna Hersek’ten yazarların katılımları hakkında görüşmelerin sürdüğü bilgisini veren Sabri Akın, 4. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na bu yıl 350 civarında yayınevi ve 250 civarında da yazarın katılacağını belirtti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise “Suya ne kadar gereksiniminiz varsa yolda yürümek için yola ne kadar ihtiyacımız varsa, ışığa, havaya yarın nasıl ihtiyacımız varsa, kültürel etkinliklere de böyle ihtiyacımız var” dedi. Karaduman, bir ülkenin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında kültürel etkinliklerin faydasının büyük olduğunu vurgulayarak, “Son yıllarda yapılan kitap fuarı ses getirmektedir. Bu sene Sayın Genel Müdürümüzün anlattığına göre dolu dolu bir kitap fuarı izleyeceğiz. Bizler de Malatya basını olarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak her türlü desteğe hazırız” dedi.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2015)

Yorum yapın