36. İstanbul Kitap Fuarı’nda Voltaire Ödülü ve yayınlama özgürlüğü konuşulacak

Ekim 9, 2017

36. İstanbul Kitap Fuarı’nda Voltaire Ödülü ve yayınlama özgürlüğü konuşulacak

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek. Bu yıl Kore’yi Onur Konuğu olarak ağırlayan fuarın ilk dört gününe yayılan Uluslararası Program kapsamında, Türkiye Yayıncılar Birliği çok sayıda uluslararası etkinliğe imza atıyor.

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin her yıl verdiği yayınlama özgürlüğü ödülleri bu yıl Cumhuriyet Kitap Yöneticisi, yayıncı Turhan Günay ve KHK ile kapatılan Evrensel Yayınları’na verildi. 4 Kasım 2017 Cumartesi günü düzenlenecek “Prix Voltaire’in Ardından: Dünyada ve Türkiye’de Yayınlama Özgürlüğü” başlıklı panelde, Voltaire Ödülü’nün amacı ve bu yılki bağlamı, Türkiye ve dünyada yayınlama özgürlüğü sorunları tartışılacak. Metis Yayınları’ndan Müge Sökmen’in yöneteceği panelde IPA  Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson, bu yıl Voltaire Ödülü’ne birlikte layık görülen Turhan Günay ve Evrensel Yayınları adına Cavit Nacitarhan konuşmacı olacak.

PISA 2015 sonuçlarında genel ortalamada Türkiye 52. sırada yer aldı, üç değerlendirme alanı olan fen okuryazarlığı, okuma becerileri ve matematik okuryazarlığında genel ortalamanın oldukça altında kaldı. 5 Kasım 2017 Pazar günü düzenlenecek “PISA 2015 Sonuçları Işığında Eğitim Yayıncılığının Önemi” başlıklı uluslararası panelde eğitim kalitesinde yayıncılığın önemi PISA 2015 sonuçları ve ülke karşılaştırmaları bağlamında değerlendirilecek. Türkiye’den Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül’ün yöneteceği panelde Singapur’dan Lee Fei Chen, Finlandiya’dan Teuvo Sankila ve Estonya’dan Antti Rammo ülkelerinin saygın eğitim yayıncıları olarak PISA başarılarıyla ilgili deneyimlerini paylaşacaklar.

6 Kasım 2017 Pazartesi günü Frankfurt Kitap Fuarı ile ortaklaşa düzenlenecek “Güçlü ve Çeşitli bir piyasa için sabit kitap fiyatı: Almanya Örneği” başlıklı panelde, Kenan Kocatürk moderatörlüğünde Almanya’dan konuk konuşmacılar Bastei Lübbe Yayın Grubu, Eichborn Yayınları’nın Editoryal Direktörü Dominique Pleimling ve Almanya Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği Hukuk Danışmanı Christian Sprang sabit fiyat yasası ve uygulamasının yayıncılık dünyasına, bağımsız kitabevlerinin güçlenmesine ve okuma kültürünün gelişmesine faydalarını anlatacaklar.

Onur Konuğu Kore Programı kapsamında, 5 Kasım Pazar ve 6 Kasım Pazartesi günleri Birliğimiz ve Kore organizasyon ekibi işbirliğiyle, iki ülkenin kitap pazarları, telif satışları, edebiyat, çocuk ve çizgi roman yayıncılıklarının tartışılacağı sektörel yuvarlak masa toplantıları ve Koreli ve Türkiyeli yayıncıların birebir görüşmeler yapacakları Profesyonel Buluşma düzenlenecek.

36. UİKF Türkiye Yayıncılar Birliği Programı

edebiyathaber.net (9 Ekim 2017)

Yorum yapın