33 yıl önce yazdığı kitap başına dert oldu

Ağustos 13, 2013

33 yıl önce yazdığı kitap başına dert oldu

Almanya‘da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Hür Demokrat Parti’den (FDP) Federal Meclis (Bundestag) adayı olan Dagmar Döring, 33 yıl önce yazdığı pedofili yanlısı bir kitaptan ötürü milletvekilliği adaylığından çekildiğini açıkladı.

Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden’den adaylığını koyan Döring, 1980 yılında çıkan “Günümüzde Pedofili” başlıklı kitabın yazarları arasında yer aldığı ve Döring’in eserde “pedofilinin yasallaştırılmasını” talep ettiği ortaya çıkmıştı.

Dagmar Döring gelişmeler üzerine FDP Wiesbaden teşkilat başkanı Florian Rentsch’a bir mektup yazarak Bundestag üyeliği için adaylıktan çekildiğini açıkladı. Döring’in mektubunda, o dönemdeki görüşlerini bugün bulunduğu nokta açısından onaylamasının mümkün olmadığını ve bunun büyük bir hata olduğunu kabul ettiği bildirildi.

Döring’in, mektubunda ayrıca bir eş ve üç çocuk annesi olarak o döneme ait olgunluktan uzak görüşlerden utanç duyduğunu yazdığı kaydedildi.

Döring ile ilgili iddialar, Demokrasi Araştırmaları Enstitüsü’nün başkanı Franz Walter tarafından ortaya atılmıştı. Pedofili yanlısı grupların 80’li yıllarda Yeşiller Partisi’ndeki etkinliğini araştıran Franz Walter, FDP’li siyasetçi Dagmar Döring’in adına da rastlamıştı.

Kaynak: AA (13 Ağustos 2013)

Yorum yapın