Bugün 23 Nisan Dünya Kitap Günü

Nisan 23, 2013

Bugün 23 Nisan Dünya Kitap Günü

Türkiye Yayıncılar Birliği  23 Nisan Dünya Kitap günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı: 

“UNESCO’nun çağrısı ile 23 Nisan’da 100 ülkede milyonlarca insanın katılımıyla Dünya Kitap Günü kutlanıyor.

1995’de Barselona’da toplanan Dünya Yayıncılar Birliği Kongresi, 23 Nisan gününün her yıl “Dünya Kitap Günü” olarak kutlanmasını kararlaştırdı ve aynı yıl UNESCO tarafından da 23 Nisan “Dünya Kitap Günü” olarak kabul edildi. 23 Nisan tarihinin seçilmesinde Cervantes, Shakespeare, Vega, Nabokov gibi birçok ünlü yazarın doğum ya da ölüm günü olması etkili oldu.

Bu kutlamanın amacı, kitabın ve okuma alışkanlığının önemini dünya çapında vurgulamak, okumayı özendirmek; yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmek; kitabın, uluslar arasında kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğiyle de dünya barışına hizmet etmek.

Kitap okuma alışkanlığının gittikçe azaldığı, gelişen bilgisayar teknolojilerinin özellikle gençlerin ve çocukların kitap okumasını olumsuz etkilediği bir dünyada böyle bir günün çok önemli olduğuna inanıyoruz.

23 Nisan Dünya Kitap Günü’nde sevdiklerimize armağan edeceğimiz bir kitap belki de onların okuma alışkanlığı kazanmasında, kitaplarla tekrar buluşmasında küçük ama önemli bir adım olacak.

Her kitap bir hediye!

23 Nisan Dünya Kitap Günü’nde sevdiklerimize kitap armağan edelim!”

23 Nisan 2013

Yorum yapın