22. İstanbul Tiyatro Festivali programı belli oldu

Eylül 7, 2018

22. İstanbul Tiyatro Festivali programı belli oldu

22. İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu yıl yurtdışından 12, Türkiye’den 12 olmak üzere 24 tiyatro oyunu sergilenecek. Dans ve performans topluluğunun 52 gösterisinin yanı sıra okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 22. kez 17 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.  Festivalin programı, dün akşam bir törenle açıklandı. Törende konuşan İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, 18 gün boyunca 21 farklı mekânda çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini, 12 yerli 12 yabancı yapımın programda yer aldığını belirterek, “Yurtdışındaki kültür ve sanat kurumları ile gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri giderek daha da gelişiyor. Yine bu yıl ilk kez Flaman Kültür Bakanlığı ile bir işbirliğine adım attık. 2014 yılında başlatmış olduğumuz ‘Uluslararası Platform’, bu yıl da yurtdışından profesyonelleri ağırlayacak. Bu sayede 22. İstanbul Tiyatro Festivali’ni, festival direktörleri ile tiyatroların ve festivallerin program danışmanları yakından takip edebilecek. Festivalde yer alan yerli yapımlar yurtdışındaki festivallerin ya da tiyatro mekânlarının programlarında yer alıyor” dedi.

ONUR ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

22. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülleri’nden ilki yönetmen ve oyuncu Zeliha Berksoy’a verilirken ikinci onur ödülü, Rus oyuncu, aynı zamanda Theatre of Nations’ın sanat direktörü Evgeny Mironov’a takdim edilecek. Mironov’a ödülü, 22 Kasım Perşembe akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro’daki gösterinin ardından verilecek.

2 YAKA, 21 MEKAN

22. İstanbul Tiyatro Festivali, şehrin iki yakasında 21 farklı mekânda seyircilerle buluşacak. Festival performansları, Zorlu PSM’nin yanı sıra Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Salon İKSV, DasDas, Oyun Atölyesi, Yunus Emre Kültür Merkezi, MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi, UNIQ Hall, Üsküdar Tekel Sahnesi, Duru Tiyatro, Toy İstanbul, Adahan İstanbul ve Abud Efendi Konağı’nda seyircilerle buluşacak. Yan etkinlikler ise Yapı Kredi Kültür Sanat, Goethe Institut ve Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.

TİYATROYA TEŞVİK EDECEK ÖDÜL

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin desteğiyle hayata geçirilen ‘Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nü almaya hak kazanan genç tiyatroculara, sahneleyecekleri bir sonraki projelerinde kullanılmak üzere 100 bin Türk lirası değerinde destek sağlanırken, ödüle layık görülen proje bir sonraki İstanbul Tiyatro Festivali programında yer almaya da hak kazanacak.

Biletleri 15 Eylül’de satışa çıkacak festival programı hakkında detaylı bilgi için…

Kaynak: Gazete Duvar (7 Eylül 2018)

Yorum yapın