21 Mart’ta online şiir buluşması

Şubat 19, 2020

21 Mart’ta online şiir buluşması

Butik Global Online 21 Mart Cumartesi 20.00’de online şiir buluşması düzenliyor.

Çağrı metni şöyle:

Bizler bu zor günler de şiir ile moral bulmaktayız.

Cumartesi akşamı online şiir etkinliğine herkesi bekliyoruz. Şiir severler  şiir okumak isterseniz, dinlemek isterseniz, şiiri tanımak isterseniz cumartesi gelin online sınıfımızda buluşalım. Cumartesi şiir gecesinde şair Saniye Kısakürek, editör Zeynep Yolcu aramızda olacaktır. Konuklarımız bizler için şiir serüvenlerini anlatacaktır. Sizlerde şiir yolunda şairlerin nasıl emeklediklerini bizler kadar merak ediyor musunuz? Kendi şiirlerinizi paylaşmak mı istiyorsunuz? Şiir nasıl yazılır öğrenmek istiyor musunuz? Şiir okumak mı istiyorsunuz? Bizler cumartesi akşamı online buluşuyoruz. Tarihi not edin.

Saniye Kısakürek bizlere şiirler seslendirecek, Zeynep Yolcu geçmişten günümüze şiir hakkında anekdotlar verecek. Gecemizde yerli, yabancı şairlerin şiirlerine yer verilecek. Şiir ezberlemek zor ama okumak kolay. Seslerimizi şiir ile buluşturalım. Sizler ister kendi şiirinizi ister sevdiğiniz şairin şiirini bizim ile seslendirebilirsiniz. Bizler bu zor günler de şiir ile moral bulmaktayız. Biz şiir ile baharı karşılıyoruz. Adres cumartesi akşamı online şiir etkinliği, gelin şiirleşelim.

Tarih: 21 Mart Cumartesi
Saat: 20:00 – 21:30
Mekan: Butik Global  – Online Sınıf
Ücretsiz Etkinlik

Etkinliğimize kayıt olabilmek için sitemize üye olarak giriş sağlamanız gerekmektedir.

Moderatörler

Zeynep Yolcu

27 Mayıs 1993’te İstanbul’da doğdum. Beş yaşında ev içinde sopranoluk yapmaya başladım. Ortaokuldayken hedeflerimin arasında Kolombiya Üniversitesinde psikoloji okumak vardı. Lisede hayalperestlikten uzaklaşıp dünya klasiklerine gövdemi yasladım.  İstanbul Üniversitesi Prehistorya mezunuyum. Mesleki künyem hayli bir kabarık. Bugüne kadar dört farklı fanzinde, internet sitelerinde, şiir atölyelerinde onlarca şiirim yayınlandı. Editörlük üzerine Sedat Demir’den yedi ay, şiir üzerine Haydar Erülgen’den altı ay eğitim aldım. Saye Fanzin’in şiir editörlüğünü yaptım.  Şimdilerde Edebiyat Daima sitesinde şiir editörlüğü, Salı Şiiri’nin de öncülüğünü yapmaktayım. Ayrıca kurgu ve kurgu dışı metinler editlemekteyim. Turuncu rengini pek severim. Bütün taş duvar şiir ile renklensin.

Saniye Kısakürek

1976 Kahramanmaraş doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdim. Çocuklar ve büyükler için fotoğraf dersleri verdim. Çeşitli medya kuruluşlarında çalıştım. Öykü, deneme ve şiirlerim birçok dergide yayınlandı. Bunlar arasında Dünyanın Öyküsü, Varlık, Evrensel Kültür, Yasakmeyve gibi dergiler var. Haydar Ergülen’in şiir atölyesi derslerine katıldım. 6 Mart 2020 tarihinde Mersin’de “Kadın Şairler” etkinliğini gerçekleştirdim.Şiirlerimi Nüans adıyla kitaplaştırdım. Halen edebiyatdaima.com’da şiir editörlüğü yapmaktayım.

edebiyathaber.net (19 Mart 2020)

Yorum yapın