2016 Erdal Öz Edebiyat Ödülü sahibini buldu

Eylül 6, 2016

2016 Erdal Öz Edebiyat Ödülü sahibini buldu

orhan-kocakCan Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu. Erdal Öz Edebiyat Ödülü 2016 Seçici Kurul Başkanı Turgay Fişekçi ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sırma Köksal’ın konuştuğu  basın toplantısında, 2016 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Orhan Koçak’a verildiği açıklandı.

Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp, Sibel Irzık ve Can Yayınları adına Sırma Köksal’dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl dokuzuncusu verilecek olan ödülün yazarlık yaşamı boyunca edebiyat, özellikle son yıllarda şiir eleştirisi alanına yaptığı kapsamlı, tutarlı ve kuramsal derinliğe sahip katkıları, nitelikli dergicilik, çevirmenlik, yayıncılık etkinlikleriyle, günümüz Türkiye edebiyat dünyasında oynadığı öncü rol nedeniyle Orhan Koçak’a verilmesini kararlaştırmıştır.

Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, altı yıldır jüride bulunan ve 2016 komitesinin başkanlığını yürüten Turgay Fişekçi’yi  uğurlayarak Cemil Kavukçu’yu  selamlayacak. 2008 yılından bugüne kadar verilen ödül, Handan Börüteçene’nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15.000 TL’den oluşuyor. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu,  küçük İskender ve Orhan Pamuk’a verilmişti.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2016)

Yorum yapın