2015’in cesaret öyküleri yayımlandı!

Ekim 23, 2015

2015’in cesaret öyküleri yayımlandı!

Odullu.Oykuler.2015Türkiye’de çocuklar tarafından kaleme alınan öykülerin ilk kez derlendiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nın 2015 sayısı yayımlandı. Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği yarışmaya 2015 yılında katılan 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yazdığı 10 öykü, kitapçıkta yer aldı.

Günışığı Kitaplığı’nın, usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla, 2011’den beri düzenlediği Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın beşinci yılında, yurt genelinde 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden 700’ü aşkın katılım oldu. Sonuçları eylül ayında açıklanan, ödül töreni 3 Ekim’de gerçekleştirilen yarışmanın seçici kurulunun belirlediği en iyi öyküler, 2015 Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda toplandı. Geleceğin öykücülerini müjdeleyen yeni seçki, her yıl olduğu gibi halk kütüphanelerine, okul ve üniversite kütüphanelerine ücretsiz dağıtılıyor.

Yarışmanın 2015 yılında, Zeynep Cemali’nin Güzelce’de Bir Kaçak, Memo adlı romanından “Yüzlerindeki kararlılık, gelecek günlerin muştusu gibiydi,” cümlesiyle belirlenen “cesaret” teması çerçevesinde yazılan öyküleri; Yalvaç Ural, Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Ayfer Gürdal Ünal ve Müren Beykan’dan oluşan seçici kurul değerlendirdi. Dereceye giren; İzmir’den 7. sınıf öğrencisi Ezgi Akar, Malatya’dan 8. sınıf öğrencisi Bengisu Belen ve İzmir, Menemen’den 6. sınıf öğrencisi Cem Demir’in öyküleri, kitapçığın “2015 Ödülleri” bölümünde yer aldı. “Okumalık Öyküler” bölümünde toplanan 7 öykü ise İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana ve İzmir’den geldi.

Gençlerin edebiyata yakınlaşmasını, öykü yazma ve okuma hevesi kazanmalarını amaçlayan yarışmanın 2016 yılı teması, seçici kurulu ve katılım koşulları önümüzdeki günlerde duyurulacak.

edebiyathaber.net (23 Ekim 2015)

Yorum yapın