2014 Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar açıklandı!

Haziran 19, 2014

2014 Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar açıklandı!

cats2014 Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar belirlendi. Bu yıl 69’uncusu düzenlenen Roman, Öykü, Fotoğraf, Şiir, Karikatür ve Sosyal Bilimler olmak üzere 6 dalda 8 ödülün verildiği yarışmaya 673 kişi başvurdu.

Adnan Binyazar, Ahmet Cemal, Konur Ertop, Güray Öz ve Yüksel Pazarkaya’dan oluşan Seçici Kurul, “Roman” dalında Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nu “General Uçtu” adlı yapıtıyla ödüle değer gördü.

“Öykü” dalında Hikmet Altınkaynak, Metin Celal, Tarık Duman, Cemil Kavukçu ve Osman Şahin’den oluşan Seçici Kurul, ödülün “Teklifinizle İlgilenmiyorum” adlı yapıtıyla Başar Başarır’a verdi.

“Şiir” dalında Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Muzaffer İlhan Erdost, Doğan Hızlan ve Sennur Sezer’den oluşan Seçici Kurul, ödülün “Geçerken” adlı yapıtıyla Güngör Tekçe ve “Yolda” adlı yapıtıyla Yusuf Alper arasında paylaştırılmasına karar verdi.

“Karikatür” dalında Behiç Ak, Ercan Akyol, Orhan Erinç, Musa Kart, Kamil Masaracı ve Tonguç Yaşar’dan oluşan Seçici Kurul, ödülü Mehmet Zeber’in yapıtına verdi.

“Fotoğraf” dalında Hikmet Çetinkaya, İsa Çelik, Ara Güler, Paul McMillen ve İbrahim Yıldız’dan oluşan Seçici Kurul, ödülü Mustafa Eser ve Erkan Kalenderli’nin yapıtları arasında paylaştırdı.

“Sosyal Bilimler Araştırması” dalında Dr. Erdal Atabek, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Alev Coşkun, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi ve Prof. Dr. Ahmet Mumcu’dan oluşan Seçici Kurul, ödülü “Vahidettin-Mustafa Kemal Ekseninde Milli Mücadele” adlı yapıtıyla Teoman Ergül’e verdi.

Ödüller 23 Haziran 2014 Pazartesi günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Kaynak: www.cumhuriyet.com.tr

19 haziran 2014

Yorum yapın