2012 Öykü Yıllığı

Haziran 18, 2013

2012 Öykü Yıllığı

Dünyanın Öyküsü dergisince yayımlanan 2012 Öykü Yıllığı, günümüzün ünlü eleştirmenleri, yazarları, şairleri, genel yayın yönetmenleri ve editörlerinin katıldığı bir soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

Soruşturmaya katılanlar arasında Feridun Andaç, Semih Gümüş, Özcan Karabulut, Şükran Farımaz, Burcu Yılmaz, Hüseyin Su, Ahmet Telli, Salih Bolat var. Derlemeyi Kemal Gündüzalp yaptı. Yıllık, 2012 yılında öykü dünyasında neler olup bittiğiyle ilgili bir antoloji niteliğinde.

Yıllıkta öne çıkan yazarlar ve öykülerinden örnekler de yer alıyor. Basılan tüm kitaplar hakkında bilgi veriliyor. Görüşüne başvurulan kişilerin bu yılın öne çıkan yazarları konusunda görüş ayrılıkları olsa da ortak isimler de yer alıyor: Sine Ergün, Yalçın Tosun, Türker Ayyıldız, Bora Abdo, Fadime Uslu, Pelin Buzluk, Murat Yalçın.

Yayımlanan tüm öykü dergileri taranarak, kaç öykünün yayımlandığı, öyküsü yayımlanan yazarların isimleri tek tek tespit edildi. Öykünün son yıllardaki gelişiminin göstergelerinden biri yayımlanan öykü dergilerinin ve kitaplarının sayısındaki artış.

Nitelikli öykü yazarlarına gösterilen ilginin önemli nedenlerinden biri de günümüz insanının kısa ve öz anlatımları beğenmesi.

Öykülerin üsluplarındaki çeşitlilik, kurgulanan dünyaların renkliliği öykünün gelişimi açısından sevindirici.

edebiyathaber.net (18 Haziran 2013)

Yorum yapın