2012 Grimm Yılı Edebiyat Çeviri Yarışması

Mayıs 14, 2012

2012 Grimm Yılı Edebiyat Çeviri Yarışması

Türkiye’deki Goethe-Institut’lar, 2012 Grimm yılı nedeniyle, bir çeviri yarışması düzenliyor.

Grimm Kardeşler'in ünlü masal derlemesi 1812 yılında yayımlanmıştır. Çocuk ve aile masalları nesiller boyunca birçok kitaplıkta yerini almış ve 160 dile çevrilmiştir.

Türkiye’de ikâmet eden herkes çeviri yarışmasına katılma hakkına sahiptir. Katılabilmek iҫin, profesyonel çevirmen olmanız gerekmez, ancak bir edebiyat yarışmasının taleplerini de küçümsemeyiniz.

Çeviri metnini görmek için tıklayınız.

Kazananlar, edebiyat çevirmenlerinden oluşan profesyonel bir jüri tarafından belirlenecektir.

Çeviriler için son başvuru tarihi 30 Haziran 2012'dir.

Bu yarışmada 3 para ödülü verilecektir. Birincilik ödülü sahibi 1500 TL, ikincilik ödülü sahibi 500 TL, üҫüncülük ödülü sahibi 250 TL kazanacaktır. 

 

  1. Metin, Almancadan Türkҫeye ҫevrilecektir.
  2. Türkiye’de ikâmet eden herkes bu yarışmaya katılma hakkına sahiptir. Katılmak iҫin profesyonel ҫevirmen olmanız gerekmez. Goethe-Institut ҫalışanları (eski ҫalışanlar dahil) ve onların yakınları yarışmaya katılamaz.
  3. Ҫeviriler isim olmadan ulaştırılmalıdır. Lütfen başvuru formunu doldurup, ҫevirdiǧiniz metinle birlikte bize gönderiniz. Lütfen ҫevirinizin üzerini imzalamayınız veya herhangi bir işaret koymayınız. Gönderilen ҫevirilere tarafımızdan bir numara verilecektir.
  4. Ҫeviriler daktilo veya bilgisayar ile yazılmış olmalıdır. Lütfen ҫift satır aralıǧı ve A4 kaǧıt formatını kullanınız.
  5. Goethe-Institut en iyi ҫeviriyi internet sayfasında yayınlayacaktır. Katılımcılar, ҫevirilerini yayınlama hakkını Goethe-Institut’a vermiş olmaktadırlar.
  6. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2012'dir. Bu tarihten sonra bize ulaşan gönderiler dikkate alınamayacaktır.
  7. Jürinin kararı deǧişmez.
  8. Ödül töreni 4 Ekim 2012 tarihinde Goethe-Institut İstanbul’da gerҫekleştirilecektir. Ödüllerin şahsen teslim alınması gerekmektedir.
  9. Yarışmaya katılımınızla bu koşulları kabul etmiş bulunmaktasınız.

edebiyathaber.net (14 Mayıs 2012)

Yorum yapın