2000 yıllık huzurlu yaşama rehberi

Temmuz 26, 2019

2000 yıllık huzurlu yaşama rehberi

Epiktetos’un Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir adlı kitabı, Aslı Perker çevirisiyle Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnsanlık düşünmeye başladığı ilk zamanlardan beri benzer dertler üzerine kafa yormuştur. Yaşamı anlamlandırmaya çalışmak da bu dertlerin ilk sıralarında yer alır. Neden yaşıyoruz? Yaşamdan beklentilerimiz neler? Kendimizi nasıl gerçekleştireceğiz? İyilik-kötülük ya da özgürlük arayışı gibi kavramlar hayatımızın neresinde?

Stoacı filozof  Epiktetos’un yaşamı anlamlandırmak üzerine kurduğu felsefe iki bin yıl öncesinden günümüze değişmeyen arayışımıza ışık tutuyor, stoacılar için en önemli olgu olan özgürlüğe giden yolda kılavuzluk ediyor.

Epiktetos’un öğretisinin temellerini anlatan, Aslı Perker’in yayıma hazırladığı Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“Güneşin, ayın, yıldızların, yerin ve denizin tadını çıkaran kişi ne yalnızdır ne de çaresiz.”

Frigyalı bir köle olarak doğduğu hayatı, stoacı bir filozof olarak tamamlayan Epiktetos’un sadelik, akıl, güven, seçme özgürlüğü, an’ı yaşama ve huzur üzerine inşa ettiği basit ama köklü felsefesi, günümüz insanının anlam arayışına iki bin yıl öncesinden ışık tutmaya devam ediyor hâlâ….

edebiyathaber.net (26 Temmuz 2019)

Yorum yapın