2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali başlıyor

Eylül 19, 2018

2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali başlıyor

José Feliciano

Tüm dünyadan engelli sanatçıları bir araya getirmek amacıyla, kar amacı gütmeden tamamen hizmet ve farkındalık yaratma amaçlı hayata geçirilen, Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin’i Kalkındırma Dayanışma Derneğinin iş birliğinde yürütülen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Festivale, Türkiye dâhil 19 farklı ülkeden; engelleri azim, umut ve başarı ile aşmış müzik, resim, dans, fotoğraf gibi sanat dallarından toplam 100 sanatçı katılacak. Festival, 11-14 Ekim tarihleri arasında, Mersin’de farklı kültür ve sanat alanlarında gerçekleştirilecek.

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan, Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca başlatılan; Mersin’i engelsiz bir şehir haline getirme gayretlerinin güzel sonuçlarından yalnızca bir tanesi. Şehir, bu yönde gerçekleştirdiği çalışmalarla öne çıkıyor ve “Engelsiz Kent” olarak yurt içinde ve dışında sosyal farkındalık alanında birçok ödül ve sertifikası bulunuyor. Yaşadıkları şehrin sosyokültürel hayatından kopmamaları, şehrin insanı olarak var olabilmeleri için kent altyapısı ve üst yapılarını engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre dizayn etme, karar verme ve planlama gayretleri ile yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sanatın tüm dallarında engellilere yer açma ve destekleme projelerine dönüştürdü. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, çözüm platformları sunarak çözümüne katkı sağlamak ve farkındalık yaratmak, “azim ve umut” ile her şeyin mümkün olabileceğini göstermek ve tüm dünyadan, engellerini azim ve umutla aşan başarı hikâyelerini görünür kılmak amacıyla yola çıkan festival, 4 gün sürecek. Festival etkinlikleri için il merkezinin değişik semtlerinde konser sahneleri kurulacak ve sergi alanları açılacak. Ayrıca festival süresince paneller düzenlenecek. Festivale katılım herkese açık ve ücretsiz olacak.

AŞIK VEYSEL DE UNUTULMADI

Festival bu sene, Türk Halk Müziğinin unutulmaz sanatçılarından merhum Aşık Veysel anısına yapılacak ve “Karanlıktan Aydınlığa” mottosu ile tüm engellerine rağmen hayata tutunabilen, hem kendilerine hem çevrelerine hem de evrensel duygulara sanatlarıyla ışık olabilen tüm engelli sanatçılara ithaf edilecek.

FESTİVALİN ÖNEMLİ YABANCI KONUĞU JOSE FELICIANO

Festivalin uluslararası konuklarından biri de ülkemizde de çok sevilen Porto Riko’lu efsanevi şarkıcı, besteci ve gitar virtüözü usta sanatçı Jose Feliciano olacak. Açılış gecesi sahnede olacak Feliciano dışında; doğuştan down sendromu bulunan bağlama sanatçısı Çağatay Aras, San Diego doğumlu ve kendi tekniğini geliştirerek ayakları ile gitar çalan eşsiz yetenek Mark Goffeney, şarkıcılık, yazarlık ve mankenlik gibi değişik sanat dallarında yeteneğini kanıtlayan görme engelli Alman sanatçı Joana Zimmer, Latin müziğin Avrupa’da en iyi temsilcilerinden, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen festivalin şarkısını yapan ve şarkının klibini Mersin’de çekerek Mersin’in tanıtımına katkı sağlayan Türkiye ve Mersin dostları, Gatto Gabriel & Steven Cyril de festivalin önemli konukları arasında yer alıyor. Ayrıca resim, fotoğraf gibi sanatın diğer dallarında yeteneklerini geliştirmiş ulusal ve uluslararası birçok engelli sanatçı da sergileri ile festivale renk katacak. Sanat hayatları boyunca engellilere yönelik etkinliklere destek veren Eda & Metin Özülkü de Festivalde sahne alacak.

Detaylı bilgi için: Engelsiz Sanat Ofisi- İrtibat Tel: +90 324 533 1510

WEB Sitesi: https://www.engelsizsanat.net

edebiyathaber.net (19 Eylül 2018)

Yorum yapın