1980’lerin Nijeryası’ndan çarpıcı bir roman: “Benimle Kal”

Aralık 12, 2017

1980’lerin Nijeryası’ndan çarpıcı bir roman: “Benimle Kal”

Nijeryalı yazar Ayọ̀bámi Adébáyọ̀’nun Benimle Kal adlı romanı, Begüm Kovulmaz çevirisiyle15 Aralık’ta hep kitap tarafından yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

1980’lerin Nijeryası’nda, birbirini çok seven bir çiftin çocuk sahibi olma mücadelesini anlatırken, sosyal ve siyasi olayları fona alan çok renkli bir hikâye: Benimle Kal. Nijeryalı yazar Ayọ̀bámi Adébáyọ̀’nun ilk romanı ve 2017 Baileys Kadın Yazarlar Kurmaca Ödülü finalisti.

Yejide annesiz büyüyen bir çocuktur. Babasının dört eşi de ona annelik etmez. Üniversitede okurken Akin ile tanışır. Birbirlerine âşık olurlar. Dört yıldan sonra birbirlerini çok sevdikleri halde, çocukları olmadığı için korkunç bir baskı altındadırlar. Tıbben çocukları olmaması için bir neden yoktur. Yejide çocuk sahibi olmak için defalarca hastanelere gider. Tıptan umudunu kesince, alışılmışın dışında arayışlara başlar: Ruhani liderlere ve büyücü doktorlara başvurur.

Çokeşliliğin geçerli olduğu Nijerya’da aile büyükleri, Akin’e ikinci bir eş bulmaya karar verirler. Yejide ne pahasına olursa olsun hamile kalmak zorundadır. Karşılığında korkunç bir bedel ödeyecek olsa bile…

AYọ̀BÁMİ ADÉBÁYọ̀ HAKKINDA

Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ 1988 yılında Nijerya’da doğdu. Obafemi Awolowo Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı okudu. East Anglia Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık dersi aldı. 2017 Baileys Women’s Prize (2017 Baileys Kadın Yazarlar Kurmaca Ödülü) finalisti olan Benimle Kal, Adébáyọ̀’nun ilk romanı.

edebiyathaber.net (12 Aralık 2017)

Yorum yapın