18. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 13-25 Ekim’de

Eylül 22, 2015

18. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali 13-25 Ekim’de

kuklaDünyanın dört bir yanından kukla sanatçıları, 13-25 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nde bir araya geliyor.

Festival, pek çok kukla oyunu, film gösterimi ve workshop çalışmasına ev sahipliği yapacak. Festivalde Fransa, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İtalya, Kore, Romanya, Rusya, Şili, Tayvan ve Türkiye oyunlarıyla yer alacaklar. Ayrıca bu yıl oyunların haricinde film gösterimleri ve workshoplar da yapılacak.

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali etkinliklerinin sahneleneceği gösteri mekânları daha da çeşitlendi. Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Başkonsolosluğu, Akbank Sanat, Küçük Salon, Erbulak Oyunculuk ve Yazarlık Evi yanında Forum İstanbul, Marmara Forum, Torium AVM, Mall of İstanbul, Koç Üniversitesi Sevgi Gönük K.M., Sahne Pulcherie gibi kültür merkezleri, tiyatro sahneleri, üniversiteler ile halkla iletişimin en önemli merkezlerinden olan AVM’ler de yer alıyor.

Festivalin bu yılki resmi açılışı 14 Ekim’de Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan “Poli Degaine” ile yapılacak. Fransız grup La Pendue’nün sahneleyeceği oyun, dünyanın en çok tanınan kuklası Polichinelle’in coşkun bir enerjiyle yeniden yorumlanmış modern bir versiyonu.

Festival biletleri www.biletinial.com’dan satışa sunuluyor.

İletişim

www.kuklafestivali.com

Twitter: @kuklaistanbul

Facebook: facebook.com/kuklafestivali

Youtube: kuklaistanbul

edebiyathaber.net (22 Eylül 2015)

Yorum yapın