17. Tüyap İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Yaşar Aksoy seçildi

Mart 31, 2012

17. Tüyap İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Yaşar Aksoy seçildi

TÜYAP tarafından 14-22 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 17. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu Yaşar Aksoy olacak.

Yaşar Aksoy kimdir?

1947 yılında İzmir Karşıyaka’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden (Y. Kimya Mühendisi-1971) ve Ege Üniversitesi’nden (Y. Endüstri Mühendisi-1976) mezun oldu. Mesleğinin yanı sıra 1965′ten itibaren İstanbul’da Akşam Gazetesi ve Türk Yolu dergisi, Demokrat İzmir Gazetesi, Yeni Asır gazetesi, Star gazetesi ve halen Hürriyet gazetesinde kültür sanat muhabirliği, kültür sanat yönetmenliği, araştırmacı ve köşe yazarı olarak çalıştı. Ege ve İzmir kültürü üzerinde yoğunlaşan kitapları yayınlandı.

Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi’ni kurarak İzmir’i Fransa, İsrail, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tanıttı. İzmir Tarih Konferansları ve Gezileri’ni bundan 20 yıl önce başlatan Yaşar Aksoy’un yazıları, konferansları, kitapları ve sanat etkinlikleriyle yerel kültüre yaptığı katkılar sebebiyle Karşıyaka’da çocukluğunun geçtiği sokağa ve Asansör’de bir parka ismi verildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’ne bağlı olarak “Devrim Tarihi” dersleri veren Yaşar Aksoy, 20 yıldır Çeşme Tarihi ve Kültürü’nü araştırıyor ve “Çeşme Arşivi”ni kurma çalışmalarını yürütüyor.

edebiyathaber.net (31 Mart 2012)

Yorum yapın