16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri 12 Mayıs’ta başlıyor

Mayıs 10, 2015

16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri 12 Mayıs’ta başlıyor

ankoykuÇankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin birlikte düzenlediği 16. Uluslararası Ankara Öykü Günleri 12 Mayıs’ta başlıyor.

15 Mayıs’a kadar devam edecek olan Öykü Günleri, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin yanı sıra Ankara Üniversitesi salonlarında düzenlenecek. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Onur Ödülü ise Buket Uzuner’e sunulacak. Farklı ülkelerden edebiyatçıların Ankaralı okurlarla buluşacağı etkinlikte onur konukları arasında Pia Ingström, Saber Moghaddami yer alacak.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi salonunda gerçekleştirilecek olan Açılış ve Onur Ödülü Töreni’nde Pia Ingström ve Çiğdem Ülker, Uzuner’in edebiyatı ile ilgili sunuş konuşmaları yapacaklar. Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Dilara Keyf Günüç, Uzuner’den bir öykü canlandıracak. Ertesi gün Pia Ingström, Prof. Dr.Aysu Erden, Çiğdem Ülker ve Doç. Dr. Ayfer Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde Uzuner’in edebiyatı tartışılacak.

Kıbrıs Edebiyatı ve İran Öykücülüğü

Uluslararası Ankara Öykü Günleri boyunca her gün saat 12.00’de başlayarak, öyküler okunacak, öykü üzerine kısa konuşmalar yapılacak ve paneller düzenlenecek. Öykü Günleri’nde Neşe Yaşın ve Mehmet Kansu Kıbrıs Edebiyatı, Mustafa Balel ve Saber Moghaddami İran Öykücülüğü üzerine konuşacak. Neşe Yaşın, Kemal Varol ve C. Hakkı Zariç, “Edebiyat Türleri Arasında Sınır İhlalleri” başlıklı panelde şiir düzyazı ilişkisini tartışacak.

Yaşar Kemal ve Demokrasi Özlemi

Geçtiğimiz sene öykü günleri Yaşar Kemal anısına düzenlenmişti. Bu sene, Selahattin Duman, Zeynep Miraç, Arif Keskiner ve Hasan Özkılıç, Yaşar Kemal ve Demokrasi Özlemi başlıklı panelde bir araya gelirken, usta yazarın eşi Ayşe Semiha Baban da Yaşar Kemal üzerine konuşacak.

Hep Genç Öykü

Öykü günlerinin son günündeyse, “Hep Genç Öykü” panelinde Ayşegül Tözeren’in yönlendiriciliğinde panelistler Aslı Erdoğan, Seray Şahiner, Ahmet Büke ve Ercan y Yılmaz öykünün sorunlarını tartışacak.

Etkinlikler için>>>

edebiyathaber.net (10 Mayıs 2016)

Yorum yapın