“140journos: Yeni Medya Yayıncısı” başlıklı sunum 14 Mart’ta

Ocak 12, 2018

“140journos: Yeni Medya Yayıncısı” başlıklı sunum 14 Mart’ta

MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri kapsamında #görseliletişim teması ile 14 Mart 11.00’de 140journos ekibinden Can Pürüzsüz konuk ediliyor.

Can Pürüzsüz, Koç Üniversitesi’nde Tarih ve Uluslararası İlişkiler alanlarında lisans eğitimi aldı. 2014 yılında dahil olduğu 140journos’ta Türkiye’nin karmaşık gündemini takipçilere anlatan haber dosyaları ve derlemeler hazırlıyor. 140journos’u geliştiren Yaratıcı Fikirler Enstitüsü’nün çeşitli projelerinde ve Koç Üniversitesi’nde çeşitli öğrenci organizasyonlarında yer aldı. “140journos: Yeni Medya Yayıncısı” başlıklı sunumunun tanıtım metninden:

“140journos; 2012 yılından beri sosyal medyayı kullanarak yayın yapan, nitelikli araştırmaları ve gündelik konulara dair hazırladığı video belgeselleriyle tanınan bir yeni medya yayıncısı. 140journos ekibi, “Türkiye’yi Anlamak İçin” motivasyonuyla merak ettikleri konulara ilişkin içerik üretiyor. Üretilen içerikler, ağırlıkla günlük hayatın içindeki siyasete, sosyal meselelere, kent odaklı sorunlara, güncel siyasi gelişmelere ve Türkiye’nin yakın politik geçmişine odaklanıyor. Ele alınan bir konunun muhatabı profillerle röportajlar; veri araştırması; estetik değeri yüksek görsel hikayeler; kendine özgü bir tasarım kültürü; YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp gibi sosyal mecraların yenilikçi kullanımı 140journos yayınının asli unsurları. 140journos editörü Can Pürüzsüz, platformun sahip olduğu 6 yıllık yayın ve içerik üretim deneyimi üzerinden, medya anlayışını ve editöryel süreçleri ele alıyor.”

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

edebiyathaber.net (12 Mart 2018)

Yorum yapın