14 Şubat Dünya Öykü Günü buluşmaları ülkenin her yanında

Şubat 12, 2015

14 Şubat Dünya Öykü Günü buluşmaları ülkenin her yanında

2016_14 şubat_AFİŞ14 Şubat Dünya Öykü Günü buluşmaları ülkenin her yanındaki pek çok şehirde düzenleniyor.

Etkinlik bülteninden

14 Şubat Dünya Öykü Günü Ankara Töreni

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 14 Şubat Dünya Öykü Günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda 14.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek.

Etkinliğin sunumunu Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Boğaçhan Sözmen gerçekleştirirken, açılış konuşmalarını Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Özcan Karabulut, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş yapacak.

Ayşe Kulin‘in yazmış olduğu 2016 Dünya Öykü Günü Bildirisi’nin okunmasının ardından, H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Dengin Ceyhan piyano dinletisi gerçekleştirecek. Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Orkide Çivicioğlu Kulin’den bir öykü seslendirecek. Ayşegül Tözeren ise usta yazarla söyleşecek. Fuayede “Fotoğrafa Öyküler” sergisi yer alacak.

2016 yılında da 14 Şubat Dünya Öykü Günü buluşmaları Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşanacak. Programları belli olan kentler arasında Eskişehir, Edirne, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Samsun, Erzurum, Bursa ve Diyarbakır yer alıyor.

Eskişehir’de Dünya Öykü Günü

Tepebaşı Belediyesi, Dünya Öykü Günü’nü bir etkinlikle kutluyor. Yazarlar Seray Şahiner ve Semrin Şahin’in katılacağı Öykü Günü’nde, öykü üzerine bir söyleşi yapılacak ve öyküler okunacak.

Tepebaşı Belediyesi ‘Öykü Atölyesi’ne katılanların öykülerinden oluşan bir kitap da, etkinliğe katılanlara ücretsiz dağıtılacak.

Yazar- eğitimci Nilüfer Altunkaya’nın yönetiminde 14 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Özdilek Sanat Merkezi’nde yapılacak etkinlik halka açık olacak.

Kayseri’de Dünya Öykü Günü

Kayseri Melikşah Üniversitesi, Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öykü severler “Öykü Günü Melikşah’ta Kutlanıyor” başlıklı etkinlikte bir araya geliyor. İnci Aral’ın katılımcı olacağı etkinlik 15 Şubat Pazartesi günü Meliksah Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenecek. Söyleşinin ardından yazar son kitabı Kendi Gecesinde’yi okurları için imzalayacak.

İzmir’de Dünya Öykü Günü

İzmir’de öykü, gün ve günleriyle buluşmalara adres oluyor ve İzmir öykü günlerinin 14.sü düzenleniyor. Konak Belediyesi’nin öncülüğünde 12-14 Şubat tarihlerinde üç gün sürecek etkinliklere 40’a yakın edebiyatçı katılıyor. 14. İzmir Öykü Günleri’nin teması gençlik ve barış; onur konuğu ise Necati Tosuner. Ayrıca İzmir’de Yakın Kitabevi’nde öykü okumaları ve Urla’da öykü buluşmaları gerçekleştirilecek.

Diyarbakır’da Dünya Öykü Günü

Diyarbakır, Kürt Yazarlar Derneği’nin düzenlediği etkinlikte 14 Şubat Dünya Öykü Günü 21 Şubat Dünya Anadil Günü ile birlikte çok dilli öykü buluşmalarına ev sahipliği yapacak.

Bursa’da Dünya Öykü Günü

Bursa’da BUYAZ Derneği, öykü günü buluşmalarına ev sahipliği yaparken, onur konuğu Ahmet Büke olacak.

Edirne’de Dünya Öykü Günü

Dünya Öykü Günü Edirne’de de kutlanacak, öykücü ressam şair öğretmen İsmail Gümüş ve eserleri konuşulacak. Etkinliğe konuşmacı olarak Ertuğrul Tanrıkulu, Muammer Mirsal, Erdoğan Kanturer ve Mevlut Yaprak katılacaktır.

Çanakkale’de Dünya Öykü Günü

Çanakkaleli öyküseverler, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nü Fetvane Sokak’taki Yalı Han’da kutluyor. Öykü yazarı Reyhan Yıldırım ve Tuğba Gürbüz tarafından düzenlenen ‘barış, kadın ve öykü’ temalı gün, yazar Ayşe Kulin tarafından kaleme alınan bildirinin okunması ile başlayacak. Ayla Kutlu, Ayşe Sarısayın, Jale Sancak, Leyla Erbil, Nalan Barbarosoğlu, Nursel Duruel gibi edebiyatımızın değerli isimlerine ait öykülerin paylaşılması ile devam edecek. Yağmur Şahin ve Berker Mehmet Korkmaz’dan oluşan Mangala Etnik Band, barış için seçtikleri ezgilerden oluşan bir dinleti ile kutlamaya değer katacak. Etkinliğin ikinci bölümünde, Çanakkale’de bulunan öykücüler; Cengiz Kara, Reyhan Yıldırım, Tuğba Gürbüz ve Tunç Kurt, kendi ‘kadın ve barış’ öykülerini okuyacaklar. Kutlama, Prof. Dr. Sevinç Özer’in ‘Edebiyat ve Barış’ içerikli sunumuyla son bulacak.

Etkinlik saatleri 13.00 – 16.00 olarak belirlenmiştir ve halka açık olarak gerçekleştirilecektir.

Samsun’da Dünya Öykü Günü

12 Şubat Cuma günü 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Lacivert Salonunda gerçekleşecek olan etkinlikte Ayşe Kulin’in öykü bildirisi okunduktan sonra Semrin Şahin “Ayşe Kulin’in Öykü Dünyası” üzerine hazırlamış olduğu sunumu gerçekleştirecek. Etkinlikte ayrıca Prof. Dr. Şaban Sağlık “Öykü Kurgusu”, Öğr.Gör. Sıddık Akbayır “Öykücülüğümüz”, Yrd. Doç. Dr.Bekir Şakir Konyalı “Öykü Denince”, Yrd. Doç.Dr. İlknur Tatar Kırılmış “Leyla Erbil Öykücülüğü” üzerine konuşma yapacaklar.19 Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık dersi öğrencilerinden; Turhan Koç “Gece ve Sis”, Buse Gürpınar “Tek Renkli Hayatlardan”, Kürşat Doğan Çamur “Arif’”, Tuğçe Küçük “Adsız”, Canan Kızılkaya “Cebinde Arabalar” adlı öykülerini okuyarak güne anlam kazandıracaklar.

Erzurum’da Dünya Öykü Günü

Bu yıl programımız Erzurum Medya Sanat Evi Oda Tiyatrosu sahnesinde gerçekleştirilecek. Etkinliğin sunumunu Medya Sanat Evi oyuncularından Kenan Çinici yapacak. Uluslar arası Öykü Günleri Derneğinin çalışmalarından ve 14 Şubat Dünya Öykü Günü kutlamalarından söz edecek olan Demet Çizmeli’nin ardından Kenan Çinici bu yıl Ayşe Kulin’in kaleme aldığı 14 Şubat Dünya Öykü Günü bildirisini okuyacak.

Gitar dinletisinin ardından Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Tamer Temel “Gogol’ün Öykülerinde “Küçük Adam” Olgusu” başlıklı konuşmasını yaptıktan sonra Gogol’ün “Palto” ve “Nevsky Caddesi” adlı öyküleri Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları Taner Köse ve Sezai Yılmaz tarafından okunacak. Daha önceki yıllarda yaptığımız gibi öyküler üzerinde sohbet havasında tartışma, inceleme yapılacak.

Erzurum’da karlı bir akşamda Gogol sıcaklığıyla, Dostoyevski’nin o ünlü “Hepimiz Gogol’ün Palto’sundan çıktık” sözünün ışığında öyküye bakılacak.

edebiyathaber.net (12 Şubat 2016)

Yorum yapın