11. Kocaeli Kitap Fuarı başlıyor

Nisan 26, 2019

11. Kocaeli Kitap Fuarı başlıyor

Sanat Karavanı’ndan Kübra Gaburga’nın haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 11’incisini düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 27 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Fuarın tanıtım toplantısı yapıldı. Cumartesi İzmit Yürüyüş Yolu’ndaki tarihi çınar ağaçlarına kitapların asılacağı etkinlikle başlayacak fuar öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Akbulut ve Kocaeli Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Sezgin Özkarayel, fuar hakkında bilgiler aktardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, fuara 490 yayınevi ve 80 sivil toplum kuruluşunun katılacağını belirtti. 800’ün üzerinde etkinliğe imza atılmasının planlandığını kaydeden Yeşildal, 26 Nisan Cuma sabahı saat 07.30’da bir kez daha Kocaeli’de ağaçlar kitap açacağını ifade etti. İzmit kent merkezindeki Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınar ağaçlarına yaklaşık 3 bin adet kitap asılacağını kaydeden Yeşildal, sabah işe giden vatandaşlar ya da ağaçlardan kitap toplayacağını söyledi.

edebiyathaber.net (26 Nisan 2019)

Yorum yapın