1000 fotoğraf eşliğinde “Antik Yunan”

Ağustos 14, 2015

1000 fotoğraf eşliğinde “Antik Yunan”

BC3823 LB JKTPLC_DesA_C3Araştırmacı yazar Nigel Rodgers’ın arkeoloji ve sanat tarihi tutkunları için hazırladığı Antik Yunan başlıklı kapsamlı kaynak, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

Yunan askeri ve siyasi gücü, mimarisi, felsefesi ve sanatı üzerine detaylı bir inceleme sunan kılavuz kitap, 1000’i aşkın fotoğraf, heykel, tablo ve sanat eseri görseli ile Klasik Yunan’ın görkemini gözler önüne seriyor.

İlk bölümünde Antik Yunan’ın siyasi ve askeri tarihine odaklanılan kitabın ikinci bölümünde ise sanat, mimari ve toplum gibi konular ele alınıyor. Üstün demokrat Perikles’ten, ünlü kahraman Büyük İskender’e kadar efsaneleşmiş isimlerin yanı sıra Sophokles, Euripides, Aiskhylos gibi Yunan dili ve mitolojisine büyük katkı sağlamış yazarların eserlerine de değiniliyor.

Olympos tanrıları Zeus, Athena, Apollon ve Aphrodite’nin mit ve efsaneleri ile Platon, Homeros ve Aristotales dahil olmak üzere birçok büyük yazar ve tarihçinin hayatlarına dair bilgiler içeren kaynak, Antik Yunan kültürünün Batı kültürü üzerindeki etkisini de mercek altına alıyor.

Klasik Yunan’ın muhteşem mirasına bir kere daha tanık olacağınız Antik Yunan, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle tüm seçkin kitapçılarda.

Nigel Rodgers

Lisans öğrenimini Cambridge’de tarih ve sanat tarihi dallarında tamamlayan Nigel Rodgers’ın tarih, felsefe ve sanat üzerine çok sayıda eseri bulunmaktadır. Yazarın yayımlanan eserleri arasında Antik Roma kitabı da vardır. Rodgers ayrıca Incredible Optical Illusions, The Traveller’s Atlas, A Global Guide to Places You Must See in your Lifetime, Churchill ve Hitler kitaplarının yazarıdır. Rodgers, Mel Thopson’la birlikte Philosophers Behaving Badly ve Understand Existentialism adlı kitapları yazmıştır.

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2015)

Yorum yapın