10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri başlıyor

Şubat 29, 2016

10. İzmir Uluslararası Kukla Günleri başlıyor

1456516534_Kipa___CEO_Bill_O_NeillBu yıl onuncusu gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Kukla Günleri, 3 Mart’ta perdelerini açıyor. Etkinlik, 32 ülkeden 58 topluluğu ağırlayacak.

Etkinlik, 100 bin kişiyi kuklaların renkli dünyası ile buluşturmayı hedefliyor. 3 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, gösterilerin yanı sıra farklı yaş gruplarına yönelik sergiler, söyleşiler, sempozyumlar ve atölyeler de konuklarla buluşacak.

Her yaştan sanatsevere uygun gösterilerin yer aldığı Uluslararası Kukla Günleri’nin en özel etkinliklerinden biri ise Kipa AVM’lerinin ev sahipliği yapacağı 2. Kipa AVM Kukla Şenliği olacak. 12 – 20 Mart tarihleri arasında, Balçova ve Çiğli Kipa AVM’lerde düzenlenecek şenlikte, Bulgaristan, Fransa, İspanya, Japonya, Rusya, Slovenya, Tayvan’dan gelen kukla toplulukları ücretsiz sahne alacak.

Kukla sanatının dünyaca ünlü isimlerinden İspanyol Jordi Bertran’ın, Charlie Chaplin’in canlandırdığı efsanevi Şarlo karakterinin 125. yılı anısına hazırladığı üç skeçlik seyircilerin favorisi olmaya aday…

Uluslararası İzmir Kukla Günleri ve bu kapsamdaki 2. Kipa AVM Kukla Şenliği hakkında daha fazla bilgi almak ve gösteri takvimini incelemek için www.izmirkuklagunleri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 edebiyathaber.net (29 Şubat 2016)

Yorum yapın