“1 Bana, 1 Van’a” kitap

Mayıs 13, 2012

“1 Bana, 1 Van’a” kitap

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ve 350 yayınevinin katıldığı Kocaeli 4. Kitap Fuarı törenle açıldı. Fuarda ''1 Bana, 1 Van'a'' projesi kapsamında ziyaretçiler tarafından Van'daki çocuklara kitap yardımı yapılacak.

Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kitap fuarının Kocaelililerin kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kitap okudukça kendisinin ufkunun genişlediğini belirten Topaca, kitaplar sayesinde geçmişte geliştirilmiş düşünce ve teknolojinin gelecek nesillere aktarılarak, gelişimin sağlandığını ifade etti.

Topaca, “Okuyan bir toplum, okuyan bir Kocaeli olmak durumdayız. Kocaeli sanayi kenti, üreten ve geliri yüksek bir kent. Geliri yüksek olan kent, Türkiye'nin belki de en çok kitap okuyan kenti olmalı” diyerek, okuma ve yazma konusunda toplumun bazı eksiklerinin bulunduğunu kaydetti.

Vali Topaca, hem kendi çocuklarına hem de Van'daki çocuklara birer kitap almalarını tavsiye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kitap fuarında “1 Bana, 1 Van'a” Projesi başlattıklarını açıkladı. Fuar alanının çeşitli noktalarına konulan kutulara atılacak kitapların Van'a gönderileceğini, imkanı olan ziyaretçilerin projeye destek vermesini arzuladıklarını sözlerine ekledi.
 

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2012)

Yorum yapın